Brand Identity

Graphic Design

Brändi identiteedi loomise protsess

Kuidas luua meeleolutahvlit
ehk moodboardi

moodboard aesthetic

Tugeva visuaalse identiteedi loomine on eduka kaubamärgi puhul ülioluline aspekt. Brändi visuaalne identiteet sisaldab kõiki Sinu brändi esindavaid visuaalseid elemente, nagu logo, värvipalett, tüpograafia ja kujutised. Ühtse ja tõhusa visuaalse identiteedi loomiseks on oluline alustada meeleolutahvliga.

Meeleolutahvel on visuaalne tööriist, mis aitab Sul luua oma brändi välimust ja tunnet. See on sisuliselt piltide, värvide, tekstuuride ja tüpograafia kollaaž, mis esindab Sinu brändi isikupära ja väärtusi.

Meeleolutahvli loomine võib aidata Sul oma brändi visuaalset identiteeti visualiseerida ja täpsustada enne turundusmaterjalide kujundamise alustamist.

KUIDAS SIIS TEHA OMA BRÄNDI VISUAALSE IDENTITEEDI LOOMISEKS MEELEOLUTAHVLIT?

1. samm: määratle oma brändi isiksus.

See hõlmab Sinu brändi väärtusi, missiooni ja sihtrühma. Mõistes oma brändi isikupära, saad valida visuaalseid elemente, mis esindavad täpselt Sinu brändi.

2. samm: kogu inspiratsiooni.

Otsi pilte, värve, tüpograafiat ja tekstuure, mis esindavad Sinu brändi isikupära. Inspiratsiooni leiad erinevatest kohtadest, näiteks Pinterestist, Instagramist, disainiblogidest, ajakirjadest, loodusest, interjöörist jne.

3. samm: vali oma visuaalsed elemendid.

Kui oled inspiratsiooni kogunud, on aeg valida oma meeleolutahvli visuaalsed elemendid. Otsi pilte, mis esindavad Sinu brändi väärtusi ja isikupära. Vali värvid, mis tekitavad õigeid emotsioone ja tüpograafia, mis peegeldab Sinu brändi hääletooni.

moodboard

4. samm: loo oma meeleolutahvel.

Meeleolutahvli loomiseks on palju võimalusi, alates füüsilise tahvli kasutamisest ja piltide väljalõikamisest kuni digitaalse tahvli loomiseni, kasutades disainitarkvara või veebitööriista nagu Canva.

Meeleolutahvli loomisel korralda oma visuaalsed elemendid nii, et see peegeldaks Sinu brändi isikupära. Ühtse välimuse ja tunde loomiseks saad kasutada värvide blokeerimist, tüpograafiat ja tekstuuri.

Värvide blokeerimine võib olla Sulle uus mõiste. Las ma seletan lahti.

Värviblokeering on värvirattal vastandlike värvide võtmine ja nende kokku sidumine, et luua huvitavaid ja üksteist täiendavaid värvikombinatsioone.

Näiteks need:

colourblocking sample

 

5. samm: täpsusta oma visuaalset identiteeti.

Kasuta oma logo, värvipaleti, tüpograafia ja kujunduste tegemisel nüüd seda loodud meeleolutahvlit kui juhendit. Veendu, et kõik Sinu visuaalsed elemendid oleksid järjepidevad ja peegeldaksid Sinu brändi isikupära.


LÕPETUSEKS

Meeleolutahvli loomine on brändi visuaalse identiteedi loomisel väga oluline samm. Määrates oma brändi isikupära, kogudes inspiratsiooni, valides visuaalseid elemente, luues oma meeleolutahvli ja viimistledes oma visuaalset identiteeti, saad luua ühtse ja tõhusa visuaalse identiteedi, mis esindab täpselt Sinu brändi. Pea meeles, et visuaalne identiteet on Sinu brändi üks tähtsamaid aspekte, seega on oluline selle loomiseks aega ja vaeva näha.